Posts

Showing posts from March, 2006

Anak-anak Akak

Image
Tak ingat bila akak bagi email gamba anak2 dia, especially the new born baby Danish (belum setahun lagi kira new la - jgn jealous lahir bulan Julai). Rasa syahdu pun ada sbb tak sempat nak ziarah anak lelaki akk yg sorang ni. Remember kita rapat sgt ngan Nurul Asyikin dulu, membesar masa kita kat seksyen 2, dan Nurul Halili yang sempat kita jumpa masa agak2 baru lahir. But this one, manalah masa kita yg terlalu buzy smpai nak ziarah kawan pun tak sempat. Ayyoyo, zaman-zaman. Sorry akak! Sekali tu jer akk bagi email, pastu senyap jer. Akak2, cubalah anto2 skit khabar berita kat kitaorg ni. Of course, utk Sue juga, sorry tak dpt tgk baby baru, dan hantar2 lah gambar buat kitaorg melepas rindu. Guys, ni gambo anak buah kita yg baru Mr Danish (x ingat la nama penuh, tah2 tersalah, nak confirm tanya la akak) dan kekakaknya yang dah jadi anak dara sunti dah. Comelnya!!!!

Irama Hati

Image
Aku tidak tahu mana lagi pintu yang kucari untuk berada ke bawah duli naunganMu yang ku rindu dalam waktu-waktu yang mendatang dan pergi aku menyanyi senandungkan suara kebesaranMulah yang hadir rindulah yang menyapa dalam hari-hari ku yang semakin sepi namun aku masih tidak merasa kekosonganku diisi bagaimana, mana lagi tunjukkanlah agar aku tidak berputus asa dan jauhkanlah anasir yang membuatku tunduk pada kejahilan nafsu aku berlindung denganMu maka lindungilah aku pintu, ya pintu aku mencari pintu agar aku memasukinya dengan sejuta kepuasan deria agar aku bisa berlari bisa juga mencari akhirnya mengerbangkan kepak dan terbang, terbang kepadaMu sudikah memandangku yang hina yang pernah lupa tersesat jalan dan ingin pulang kesedaran mengajarku bahawa aku tidak pernah mensimfonikan melainkan lagu kebesaran aku tidak pernah merindukan melainkan kehadiran aku tidak mendambakan selain dari RedhaMu mungkin juga kukecapi walau sedikit pada suatu hari nanti indahnya CintaMu dengarl

Ke Pesta Buku Antarabangsa with LOVE! (3)

Image
Apa ni, lagi2 Ke Pesta Buku Antarabangsa. Rileks, hopefully lepas ni x cite lagi. Lets pray this will be the last. Cite pasal buku, banyak yg kitaorg buku, especially pada mereka yg nak reduce tax leh le beli buku banyak2. Nak abis dah pesta buku ni. Cepat2 datang kengkawan. Yang nak menambah ilmu berumahtangga, jgn ler tunggu lagi. Kot2 dapat diskaun. Leh buat koleksi kat rumah. (hehehe) Tambah skit je cite pesta buku ni dapat influence nor beli buku hadith ~ Imam Bukhari. Saje je nak cocok nor kot2 dia leh provide 1 hari 1 hadith. Leh ler kita belajar sama2. mari ler ke blog nor reramai pas ni http://cam0mile.blogspot.com/

Puisi2 di Universiti

Puisi di Universiti (1) Pelajar universiti bertanya "Macamana nak cari area" Kiralah kotak "Macamana nak kira kotak?" Amma!!

Ke Pesta Buku Antarabangsa with LOVE! (2)

Mmmmmmmmmmm tak ingat nak cite, kita gi pesta buku ngan kawan2 kita kat Pahang ni Fakhzan (Nor kenal) ngan Ija (junior KA-rasanya Norli mesti teringat kalu jumpa lagi skali) - tapi nor dah kenal 2-2 Sampai kat Legend hotel, ramainya stewardess India Airline. Fakhzan kata (dialog wat sendiri) "Amma, boleh tak saya jadi stewardess India Airline". As kata "Mmg seswai muka pun dah ada meh, tapi kena pakai sari le, and body kena langsing cam langsir". Tunggu Pie (supplier YPJ), tak lama, pastu dia dtg, jengjengjeng, tapi tak de pepepun (saja je bunyi jeng3 tu ~ padahal Pie good looking person kata Nor, hehehe, kataku jua) pastu kita worang terpaksa separate ler sbb supplier lain Fakhzan kitaorg makan kat warung mamak jer, awk makan kat McDonald! Ai, Pie ni mmg nak kena laser. Bilik aircond rosak, tak sejuk langsung Fakhzan eksen bilik dia besor kononnye "Hek eleh Fakhzan, tak heran la, kitaorg dapat laser pointer kan Ija?" (thank you John Wiley hehehe) citer l

Ke Pesta Buku Antarabangsa with LOVE!

Nor mesti tergelak kalau baca title posting kali ni, sayangnya tak ramai yang singgah dan nak bagi komen. Hey, blogging sekarang ni amatlah glamour ler, pekata sekali skala singgah, tak pun ramai2 buat blog lepas tu post, nanti bolehlah link blogspot banyak2. Tau korang mesti kata buzy ler, ai, buzy, buzy (aku pun buzy jugak sebenonye). Tapi kena tulis gak selepas sebulan tak menulis, takut terlupa. Ada apa dengan Pesta Buku Antarabangsa? Ada apa dengan with LOVE? Entah, tak tau la apa, mungkin skrg musim org bercinta kot! Macam2 cinta, macam2 cerita cinta. Hehehe............(hanya orang memahami akan memahami) Ke Pesta Buku dengan penuh kejutan, dapat jumpa Nor dengan tanpa plan berbulan2 (biasa la, tu kan cara kita sejak lama). Call Zaf, Zaf tak return call pun, pastu return la jugak unfortunately dia dah balik kampung da......camna nak lepak sesama? Setahun tak jumpa, dah jumpa sampai tak selera makan, nor kata "Kalau jumpa As tak leh jadi matured". Kata As, "Hek eleh