Friday, March 31, 2006

Anak-anak Akak



Tak ingat bila akak bagi email gamba anak2 dia, especially the new born baby Danish (belum setahun lagi kira new la - jgn jealous lahir bulan Julai). Rasa syahdu pun ada sbb tak sempat nak ziarah anak lelaki akk yg sorang ni. Remember kita rapat sgt ngan Nurul Asyikin dulu, membesar masa kita kat seksyen 2, dan Nurul Halili yang sempat kita jumpa masa agak2 baru lahir. But this one, manalah masa kita yg terlalu buzy smpai nak ziarah kawan pun tak sempat. Ayyoyo, zaman-zaman. Sorry akak!
Sekali tu jer akk bagi email, pastu senyap jer. Akak2, cubalah anto2 skit khabar berita kat kitaorg ni. Of course, utk Sue juga, sorry tak dpt tgk baby baru, dan hantar2 lah gambar buat kitaorg melepas rindu.
Guys, ni gambo anak buah kita yg baru Mr Danish (x ingat la nama penuh, tah2 tersalah, nak confirm tanya la akak) dan kekakaknya yang dah jadi anak dara sunti dah.
Comelnya!!!!

Thursday, March 30, 2006

Irama Hati



Aku tidak tahu mana lagi pintu yang kucari
untuk berada ke bawah duli naunganMu
yang ku rindu
dalam waktu-waktu yang mendatang dan pergi

aku menyanyi senandungkan suara
kebesaranMulah yang hadir
rindulah yang menyapa
dalam hari-hari ku yang semakin sepi
namun aku masih tidak merasa
kekosonganku diisi

bagaimana, mana lagi
tunjukkanlah agar aku tidak berputus asa
dan jauhkanlah anasir yang membuatku tunduk pada kejahilan nafsu
aku berlindung denganMu
maka lindungilah aku

pintu, ya pintu
aku mencari pintu
agar aku memasukinya dengan sejuta kepuasan deria
agar aku bisa berlari
bisa juga mencari
akhirnya mengerbangkan kepak
dan terbang, terbang kepadaMu

sudikah
memandangku yang hina
yang pernah lupa
tersesat jalan
dan ingin pulang

kesedaran
mengajarku
bahawa aku tidak pernah mensimfonikan
melainkan lagu kebesaran
aku tidak pernah merindukan
melainkan kehadiran
aku tidak mendambakan
selain dari RedhaMu
mungkin juga kukecapi
walau sedikit
pada suatu hari nanti
indahnya CintaMu

dengarlah
irama hati ini
dan lagukanlah
bersama-samaku
kerana aku
hambaMu

Wednesday, March 29, 2006

Ke Pesta Buku Antarabangsa with LOVE! (3)


Apa ni, lagi2 Ke Pesta Buku Antarabangsa. Rileks, hopefully lepas ni x cite lagi. Lets pray this will be the last. Cite pasal buku, banyak yg kitaorg buku, especially pada mereka yg nak reduce tax leh le beli buku banyak2. Nak abis dah pesta buku ni. Cepat2 datang kengkawan. Yang nak menambah ilmu berumahtangga, jgn ler tunggu lagi. Kot2 dapat diskaun. Leh buat koleksi kat rumah. (hehehe)

Tambah skit je cite pesta buku ni
dapat influence nor beli buku hadith ~ Imam Bukhari.
Saje je nak cocok nor kot2 dia leh provide 1 hari 1 hadith.
Leh ler kita belajar sama2.

mari ler ke blog nor reramai pas ni

http://cam0mile.blogspot.com/

Tuesday, March 28, 2006

Puisi2 di Universiti

Puisi di Universiti (1)

Pelajar universiti bertanya
"Macamana nak cari area"

Kiralah kotak

"Macamana nak kira kotak?"

Amma!!

Ke Pesta Buku Antarabangsa with LOVE! (2)

Mmmmmmmmmmm
tak ingat nak cite, kita gi pesta buku ngan kawan2 kita kat Pahang ni
Fakhzan (Nor kenal) ngan Ija (junior KA-rasanya Norli mesti teringat kalu jumpa lagi skali) - tapi nor dah kenal 2-2
Sampai kat Legend hotel, ramainya stewardess India Airline.
Fakhzan kata (dialog wat sendiri) "Amma, boleh tak saya jadi stewardess India Airline".
As kata "Mmg seswai muka pun dah ada meh, tapi kena pakai sari le, and body kena langsing cam langsir".
Tunggu Pie (supplier YPJ), tak lama, pastu dia dtg, jengjengjeng, tapi tak de pepepun (saja je bunyi jeng3 tu ~ padahal Pie good looking person kata Nor, hehehe, kataku jua)
pastu kita worang terpaksa separate ler sbb supplier lain
Fakhzan kitaorg makan kat warung mamak jer, awk makan kat McDonald! Ai, Pie ni mmg nak kena laser.
Bilik aircond rosak, tak sejuk langsung
Fakhzan eksen bilik dia besor kononnye "Hek eleh Fakhzan, tak heran la, kitaorg dapat laser pointer kan Ija?" (thank you John Wiley hehehe)

citer lain
How big book fair 2006? Just see for yourself, dan jgn lupa singgah ler ke booth SABA Islamic Media. For those yg dah ada anak, ada banyak material ler dibeli utk didikan anak2 dari awal. Me, suka CD I Look I See, Yusof Islam, lagu al Khaliq adalah lagu dodoianku (lullaby to my anaks buah yg kecik2 jer) ~ confirm leh tido ~ dgn syarat kena nyanyi dengan menggunakan tonasi 4-8Hz sahaja, kalu kuat beno, sakit ler telinga kekanak tu! (dan satu lagi, pitching jgn lari ke longkang) dan kat cd ni pun ada lagu my mother yg selalu kuar kat TV, Zura suka sgt lagu ni.

cite lain lagik
tapi ada kes ngan Nor, asal jumpa Nor je ada memory to remember (kita simpan sendiri ler nor, wargh9x)

Monday, March 27, 2006

Ke Pesta Buku Antarabangsa with LOVE!

Nor mesti tergelak kalau baca title posting kali ni, sayangnya tak ramai yang singgah dan nak bagi komen.
Hey, blogging sekarang ni amatlah glamour ler, pekata sekali skala singgah, tak pun ramai2 buat blog lepas tu post, nanti bolehlah link blogspot banyak2.
Tau korang mesti kata buzy ler, ai, buzy, buzy (aku pun buzy jugak sebenonye).
Tapi kena tulis gak selepas sebulan tak menulis, takut terlupa.
Ada apa dengan Pesta Buku Antarabangsa?
Ada apa dengan with LOVE?
Entah, tak tau la apa, mungkin skrg musim org bercinta kot! Macam2 cinta, macam2 cerita cinta. Hehehe............(hanya orang memahami akan memahami)
Ke Pesta Buku dengan penuh kejutan, dapat jumpa Nor dengan tanpa plan berbulan2 (biasa la, tu kan cara kita sejak lama).
Call Zaf, Zaf tak return call pun, pastu return la jugak unfortunately dia dah balik kampung da......camna nak lepak sesama?
Setahun tak jumpa, dah jumpa sampai tak selera makan, nor kata "Kalau jumpa As tak leh jadi matured".
Kata As, "Hek eleh, korang memang tak matured sebenonye, ngan orang lain tak tunjuk, konon dah matured".
Kita dah lama terpisah sebenonya, tapi janganlah terpisah "kita" dalam hati masing2. Sayang, kita dah kawan lama.
Kata As dan Nor, "teruk dah skrg ni, member2 yang dapat baby baru pun kita tak sempat jenguk, apa lagi yg bakal dapat baby baru, hehehehe (sempat lagi tu)".
Kata As pada Nor, "Pekata kita tak payah plan, kita jenguk je member2 even tak dapat baby baru, kot2 dapat baby baru, tu kira jumpa in advance, takut lepas dapat baby tak dapat jugak nak jenguk lagi".
Pepepun, pesta buku memang pesta buku with love, dapat jumpa member baik lama, hendak apa lagi untuk diertikan perkataan "LOVE" itu.............
(hahaha nor tak rasa ke ayat as ni dah semakin bersastera, jgn jealous)

Kepada member2 yg dapat baby baru, TAHNIAH, moga ada kelapangan nak jenguk baby2 korang, INSYAALLAH.