Kopi

  • Rupanya capuccino dan latte dihidangkan tanpa gula
  • rupanya expresso mochiento (?) kecik jer, besar cawan cam nak minum air zam-zam (hehehe), dan rasanya cam hantu (hahaha)
  • Mocha blended best, cam ABC tapi rasa kopi
  • Aroma dan bau kopi lebih lama kekal dalam mulut walau dah berkali-kali berkumur dan gosok gigi
  • Roti boy pun ada rasa dan aroma kopi, first makan Rotiboy masa pergi lawatan Kelab Astronomi ke KL
  • Kalau tak ada kopi mahal-mahal, boleh campur Milo dan Nescafe, nanti rasanya cam ada iras-iras mocha
  • Minum hot choclate kat kedai kopi pun ada gak rasa cam minum kopi, tapi best jer dan sedap lebih-lebih lagi orang lain yang belanja
  • Jangan banyak sangat makan kafein, nanti boleh migrain (ye ke?), dan betul ke kafein boleh buat orang ketagih
  • Teh pun orang kata ada kafein jugak, betul ke?
  • Kat kedai makan, banyak jer iklan-iklan kopi tradisional yang kebanyakkan mesti ada perkataan Ali (thanx for my observer friends)
  • Kopi can make you awake, even during the most exhauting hours!
  • If you frustrated because the movie ticket that you want to watch was sold out, or your friend too afraid to watch horror movie, just hangging at coffee shop. It will make you feel better.
  • I like coffee best, when it's come along with memories, and keep intact in my mind forever. The aroma sure bring back the funny memory again and again.
  • Coffee anybody?

Comments

ieka said…
tiba2 saya rasa nak ajak awak minum kopi.. jom? kat mana yer? di mahkota parade atau setiawangsa?:P
Asal Turabiy said…
some of friend thought that, drink coffee with me is too risky :p (funny things might happen)
dare to have a cup or two?
Mohkota Parade pun boleh, setiawangsa pun boleh. Bila tu?
ieka said…
huuhuh.. kenapa ya? kopi kalau awak minum ada kesan mcm makan 'ice' (pil estascy) ke? :D bila yg awak senang.. sekarang di mana? kdg2 ada turun kl juga, bila outstation.. dah beberapa thn tak jumpa.. takut lupe rupa kawan mcmana nanti:D
wa_daah said…
erm...bestnyer capucino ikea...

tak payah minum kopi pun leh something happen (peristiwa jelapang dan legend hotel) ....bukan sebab kopi tapi sbb orang yang saya jumpe :)
Asal Turabiy said…
uiks, it is not fare to blame me for all the event that happen,
but think twice, i will eventually make it memorable through out the whole life eh ;)
(funny, and once again, do you dare to have a coffee with me?)
:)

Popular posts from this blog

Mimpi

Yang dimain-mainkan: Ubat Gigi

Pernah dengar Pulut Himpit?